Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kisorsolták az U19-es női labdarúgó Eb csoportbeosztását

MTI
2005.05.24. 16:37
A hévízi városházán kedden elkészítették az U19-es női labdarúgó Európa-bajnokság nyolcas döntőjének sorsolását: a hazai pályán szereplő magyar válogatott az A-csoportban a német, a finn és a svájci együttessel találkozik. A B-csoportban Franciaország, Oroszország, Skócia és Anglia szerepel.

A címvédő spanyolok nagy meglepetésre nem vehetnek részt a július 20-án kezdődő kontinenstornán, a hetedik selejtező csoportban ugyanis 1-0-ra kikaptak a franciáktól.

A Bükön, Pápán és Zalaegerszegen (Andráshidán és a ZTE-stadionban) rendezendő viadal sorsolásán Karen Espelundnak, az UEFA női bizottsága elnökének az esemény háziasszonya, Konta Barbara, valamint Lothar Matthäus, a férfi válogatott szövetségi kapitánya segédkezett.

Bozóky Imre, MLSZ-elnök hangsúlyozta: egyrészt a jövő futballjának záloga a női labdarúgás népszerűsítése, másrészt az Európa-bajnokság megrendezése a sport és az idegenforgalom szempontjából jó lehetőségeket biztosít Magyarország számára.

A sorsolást követő sajtótájékoztatón Igaz András, az esemény hazai projektmenedzsere kiemelte: Bükk, Pápa, Zalaegerszeg és Zalaegerszeg-Andráshida felkészült a július 31-ig tartó kontinenstorna megfelelő lebonyolítására.