Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Szabics Kölnbe szeretne igazolni

MTI
2005.06.01. 12:50
Szabics Imre megerősítette, hogy feltett szándéka elhagyni a VfB Stuttgartot, és az élvonalba feljutott 1. FC Köln labdarúgójaként folytatná pályafutását.

"Nagy lehetőségek rejlenek a Kölnben, ráadásul több játéklehetőséghez jutnék" - mondta a 24 éves válogatott csatár a Stuttgarter Zeitung című napilapnak.

A "svábok" részéről Herbert Briem sportigazgató közölte, hogy 2006-ig szóló szerződése ellenére készek tárgyalni a légiós továbbadásáról, jelenleg azonban semmilyen konkrét ajánlatot nem kaptak.

A két éve Grazból érkezett Szabics az előző idényben - még az azóta a Bayern Münchenhez távozott Felix Magath alatt - alapembernek számított Stuttgartban, az új vezetőedző, Matthias Sammer azonban csak ritkán küldi pályára.

A Tököli Attilát is foglalkoztató Köln másik kiszemeltje Lisztes Krisztián, aki már korábban kijelentette, hogy elhagyja a Werder Brement. A hírek szerint Uwe Rapolder mester szívesen látná együttesében a magyar irányítót, mivel nincs megelégedve a görög Európa-bajnok Vaszilisz Cartasz játékával.