Auguszta
-3 °C
2 °C

Mourinho fellebbez 200 ezer fontos büntetése ellen

MTI
2005.06.16. 10:28
Kapcsolódó cikkek (1)
A Chelsea labdarúgócsapata nem, ugyanakkor vezetőedzője, José Mourinho fellebbezett a Premier League fegyelmi bizottságának június elsejei döntése ellen, mely szerint a klubnak 300 ezer, míg a trénernek 200 ezer font büntetést kell fizetnie, mivel élő szerződése ellenére, az Arsenal beleegyezése nélkül tárgyalt Ashley Cole-lal.

A fegyelmi bizottság példátlan büntetéseket szabott ki az ügy kapcsán, hiszen a szintén fellebbező 24 éves futballistát is 100 ezer font befizetésére kötelezte.

A The Sun című brit bulvárlap még februárban arról értesült, hogy a játékos egy londoni szállodában találkozott a helyi rivális képviselőivel. Ez ellentmond az angol szabályoknak, hiszen először a két klubnak kell felvennie a kapcsolatot egymással. Cole-t még két évig köti szerződés az Arsenalhoz, amelyet a vezetők hamarosan szeretnének meghosszabbítani.

A Premier League hasonló ügyben az eddigi legsúlyosabb büntetést 2002 márciusában szabta ki, akkor a Liverpoolnak húszezer, Christian Ziegének, a Middlesbrough korábbi játékosának tízezer fontot kellett befizetnie.