Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Állami kitüntetést kapott Maradona

MTI
2005.06.22. 14:29
Magas állami kitüntetést, az argentin törvényhozás Domingo Fausto Sarmientóról elnevezett elismerését vehette át a Buenos Aires-i parlamentben Diego Maradona, akinek a díjjal a sportban - nevezetesen a labdarúgásban - elért sikereit méltányolták szülőhazájában.

A 42 esztendős egykori futballklasszis, aki 1986-ban világbajnoki címig vezette a nemzeti válogatottat, a képviselők tapsvihara közepette vörös szőnyegen vonult kitüntetését átvenni a Kongresszusi Palotában rendezett ceremónián, amelyre két lánya, és volt felesége kísérte el.

Daniel Scioli argentin alelnök, a szenátus vezetője méltatta Maradona érdemeit, megemlítve, hogy új útra tért Diego, aki válaszában meghatottan mondott köszönetet az elismerésért, s hozzátette, hogy már túlvan kábítószeres korszakán, kigyógyult kokainfüggőségéből.

Maradona a drogozással összefüggésben is két ízben - 2000-ben és 2004-ben - válságos állapotban került kórházba, de sikerült megmenteni az életét, az utóbbi hónapokban pedig - gyomorműtéte nyomán - az időközben kórosan elhízott ex-futballsztár 50 kilót fogyott, s ismét közszereplésekkel irányította magára a figyelmet. Olykor szakkommentátori munkát vállalt televíziós közvetítéseknél, a múlt héten éppenséggel Horvátországban vizitált, s vett részt jótékony célú rendezvényeken, mindeközben pedig szó van róla, hogy komolyabb szerepet vállal az argentin labdarúgás utánpótlásának nevelésében. Volt klubja, a Boca Juniors sportigazgatóként kívánja alkalmazni Maradonát.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft