Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Olasz edző irányítja a Honvéd labdarúgóit

MTI
2005.06.28. 15:10
Aldo Dolcetti személyében a következő szezonban olasz szakember irányítja a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának szakmai munkáját.

"Egyéves szerződést kötünk a trénerrel, aki magával hoz egy erőnléti edzőt is. Már mindenben megállapodtunk vele, a szerződéseket jövő héten írjuk alá, amikor Magyarországra érkezik" - mondta az MTI-nek Kiss Zsolt, a kispesti klub kisebbségi tulajdonosa.

Dolcetti játékosként a Pisa, a Messina és a Cesena középpályása volt, az előző idényben pedig az olasz élvonalból kiesett Brescia pályaedzőjeként tevékenykedett. Egyik segítője az előző idényben még aktív játékos Borgulya István lesz, aki a juniorcsapat edzője is volt.

"Büszke vagyok arra, hogy azt a csapatot irányíthatom, amelyben Puskás és Détári is futballozott. Ez egy nagy kihívás lesz számomra. A magyaroknak van technikájuk és hagyományuk, én megpróbálok új mentalitást vinni a felkészítésbe és a taktikába" - mondta a klub hivatalos honlapjának Dolcetti.

Az eddigi vezetőedzőnek, Gergely Károlynak az utánpótlás-igazgatói állást ajánlotta fel az egyesület vezetősége, de a szakember még nem döntötte el, hogy elfogadja-e azt.