Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A Nacional játék nélkül lett uruguayi bajnok

MTI
2005.07.08. 09:01
A Nacional nyerte az uruguayi labdarúgó-bajnokságot, mivel rájátszásbeli ellenfele, a Defensor Sporting nem volt hajlandó megmérkőzni vele a címért.

Utóbbi együttes vasárnap már szinte győztesnek érezte magát, miután 1-0-ra felülmúlta a Cerritót, a rivális Nacional pedig 2-2-es döntetlenre állt a Rocha ellen. A Defensor Sporting játékosai a pályán várták a másik találkozó lefújását, és már készülődtek az ünneplésre, amikor is kiderült, hogy a 95. percben büntetőhöz jutott - és élt is a lehetőséggel - a Nacional.

Mivel az uruguayi bajnokságban pontegyenlőség esetén nem számít a gólkülönbség, rájátszásban, július 10-én és 12-én kellett volna eldőlnie, melyik együttes végez az élen. A Defensor Sporting illetékesei azonban - és nem csak ők - vitatták a Nacionalnak megadott tizenegyes jogosságát, illetve amiatt is tiltakoztak, hogy a büntető megítélése és annak értékesítése már jóval a rendes játékidő lejárta után történt.

A szövetség vezérkara aztán 4:1-es szavazati aránnyal a Nacionalnak ítélte a bajnoki címet.

Ezúttal egyébként a szokásostól eltérő, csonka idényre került sor, mivel Uruguayban most álltak át a naptári évet követő szezonról a júliustól júniusig tartóra.