Valér
4 °C
8 °C

A Feyenoord legyőzte az Újpestet

Index, MTI
2005.07.10. 22:20
Siófokon fogadta edzőmérkőzésen a magyar bajnokság negyedik helyén végzett Újpest a holland Feyenoordot. A két klub együttműködik, ennek jegyében látogatott Magyarországra az UEFA-kupa 2002-es győztese. A mérkőzést hatezren látták. A félidőben még 0-0 volt az állás, a szünet után öt perc alatt két gól esett. Előbb Rajczi Péter szerzett vezetést a "hazaiaknak", majd két perccel később a brazil Kalou közelről fejjel egyenlített.

A fordítást a lilák hozták össze a Feyenoordnak: a belga próbajátékos, Vanderbroeck rosszul tette bele a lábát Greene jobb oldali beadásába, amit a tehetetlen Vlaszák Géza nem háríthatott, 1-2.

A rendes játékidő lejártakor Castelen beadása után Lazovic középről, öt méterről talált a kapuba.

Újpest FC-Feyenoord (holland) 1-3 (0-0)
Siófok, 5000 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Rajczi (47.), illetve André (49.), Vandenbroeck (72., öngól), Lazovic (91.) sárga lap: Vanczák (62.)
Újpest FC: Vlaszák - Kiss Z. (Tolney, 61.), Böjte, Vermes, Vanczák - Tóth B. (Vituska, 71.), Erős K. (Lettrich, 80.), Polonkai (Vandenbroeck), Tóth N. - Rajczi, Kovács Z. (Feczesin, 61.)
Feyenoord: Lodewijks (Aerts, a szünetben) - Östlund, André, Greene, Snoyl - Schreuder (Derrick, 50.), Paauwe (Pardo, a szünetben), Hofs (De Graaf, 68.), Boussabon - Kuyt (Castelen, a szünetben), Kalou (Lazovic, 63.)