Edina
-12 °C
-3 °C

Gilardino ötéves szerződést kötött a Milannal

MTI
2005.07.19. 12:10
Hosszú alkudozás után végül hétfő késő este megállapodott egymással a Parma és az AC Milan, így Alberto Gilardino, az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége utóbbi együttesben folytatja pályafutását.

"Boldog vagyok, hogy ez a huzavona, ami kialakult körülöttem, a legszerencsésebb módon ért véget. Hogy miért a Milant választottam? Mert ez Európa legerősebb csapata, s büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem" - mondta Gilardino, miután aláírta ötéves szerződését.

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke hétfőn ultimátumot intézett a Parmához, eszerint vagy még hétfőn megállapodnak a 23 éves csatárról, vagy a klub kiszáll az érte folytatott versengésből. A Milan 24 millió eurót kínált a válogatott klasszisért, míg a Parma 30 milliót szeretett volna, de végül elfogadta az előbbi összeget.

Gilardino a legutóbbi két szezonban 72 olasz élvonalbeli mérkőzésen 46-szor volt eredményes, tavaly második lett a Serie A góllövőlistáján, míg idén Cristiano Lucarellivel holtversenyben az élen végzett. Tavaly nyáron elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Olaszország nyerte az U21-es Európa-bajnokságot. A Milan mellett a Juventus, a Real Madrid és a Chelsea is szerette volna megszerezni.

Gilardinónak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hogy a kezdőcsapatba verekedje magát, ugyanis olyan társai lesznek a csatársorban, mint az aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko, továbbá az olasz válogatott Christian Vieri és Filippo Inzaghi, ráadásul még nem dőlt el véglegesen az argentin Hernán Crespo sorsa sem.