Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Két magyar profit igazolt Schumacher

Index, MTI
2005.07.24. 12:58
Két fiatal magyar futballista, Juhász Roland és Vadócz Krisztián is pályára lép, mégpedig a Forma-1-es válogatottban a szerdai, Puskás Ferenc Stadionban rendezendő jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen.

A pilótacsapat - látván a rivális magyar All-Star együttes keretét - erősítést kért. Az eredeti elképzelés szerint egy-egy csatár, középpályás és védő kapott volna lehetőséget, azonban a terv meghiúsult, mivel Tököli Attilát az 1. FC Köln nem engedte el. Végül Juhász és Vadócz jut szóhoz a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher vezette gárdában.

A 20:15-kor kezdődő gálán a hazai csapatban fellép - többek között - Csank János, Illés Béla, Détári Lajos, Lisztes Krisztián, Mészöly Géza, Goran Kopunovic, Zoran Kuntic, illetve a kézilabdázó Perez Carlos, a sakkozó Lékó Péter, a jégkorongozó Szuper Levente, Farkasházy Tivadar humorista, Gundel Takács Gábor sportriporter, valamint Rudolf Péter, Eperjes Károly és Pindroch Csaba színészek.

A kezdőrúgást a világhírű tenor, Placido Domingo végzi el, aki lehet, hogy maga is pályára lép.

A vendégeknél futballcipőt húz Schumacher mellett az idei pontversenyt vezető Fernando Alonso, az idénynyitó ausztráliai futamon győztes Giancarlo Fisichella, az indianapolisi edzéselső Jarno Trulli, az első magyar F-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt, az újonc Vitantonio Liuzzi, valamint a "régiek" közül Riccardo Patrese és Ivan Capelli.

A gálameccs teljes bevételét jótékonysági célokra fordítják: 30 százalékot utalnak az UNESCO számlájára, míg 70 százalék jut a határon túli, rászoruló magyar gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, valamint a hazai fiatalokat támogató SOS Gyerekfalunak.

A pilótaválogatott eddig összesen 13 millió eurót gyűjtött össze fellépései során.

A találkozót élőben közvetíti a Duna Televízió.