Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Feljutás helyett a harmadik ligába kényszerül az olasz Genoa

MTI
2005.07.27. 14:13
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szerdán úgy határozott, a Genoa csapata a következő szezont csak a harmadosztályban kezdheti meg, miután bebizonyosodott, hogy a második vonal, a Serie B zárófordulójában bundázott, és ezzel biztosította feljutását az élvonalba.

A döntés értelmében a Venezia elleni találkozó 3-2-es sikerét "előkészítő" klubelnököt, Enrico Preziosit és az általános igazgatót, Stefano Capozuccát öt évre eltiltották a futballtól, csakúgy mint a másik fél igazgatóját, Francesco Dal Cint. A velenceiek két játékosát, Massimo Borgobellowot és Martin Lejsalt is megbüntette a bizottság: előbbi hat-, míg utóbbi öthónapos eltiltást kapott. A Genoa a Serie C1 küzdelmeit három pont levonással kezdheti meg.

A döntés ellen fellebbezhetnek a csapatok.

A Serie A mezőnye így erősen foghíjas egyelőre, hiszen a genovaiak kizárása mellett korábban a Messina és Torino nevezését anyagi okok miatt elutasította a szövetség, ezzel a húsz csapatos pontvadászat rajtjára jelenleg tizenhét együttes készülhet indulása biztos tudatában.