Gizella
9 °C
14 °C

Michael Owen helyett Michael Ballack kell a MU-nak

Index, MTI
2005.08.02. 12:12
Michael Ballack, a Bayern München válogatott labdarúgója a 2006-os németországi világbajnokságot követően a Manchester Unitedhez igazol. A The Guardian című angol napilap információ szerint a felek már megkötötték a szóbeli megállapodást, s ezt hamarosan írásba is foglalják.

Az 59-szeres német válogatott már korábban kijelentette, el akarja hagyni hazáját, hiszen a Bundesligában jóval "alacsonyabbak" az anyagi juttatások.

A tervek szerint a huszonkilenc éves világbajnoki ezüstérmes futballista 2006 januárjában írná alá előszerződését.

A Daily Mail még arról írt, hogy a német klasszis nem kivánkozik el igazán Münchenből, a Manchesterrel folytatott tárgyalásait csak arra akarja kihasználni, hogy jobb feltételeket harcoljon ki a bajor klub vezetőivel.

Az állítólagos megállapodás viszont jelentősen csökkenti a Real Madridban a brazilok (Robinho és Julio Baptista) érkeztével nagy versenyhelyzetbe került Michael Owen esélyeit arra, hogy Manchesterben térjen vissza egy év után Angliába, írja ugyancsak a Daily Mail. Sir Alex Fergusonnak ugyanis van legalább négy jó csatára, inkább a középpályát akarja erősíteni és keresi Roy Keane utódját. A The Times szerint Owen csak akkor érkezhet a Real Madridból - amely tizenkétmillió fontot kér érte - ha sikerült eladni például Louis Sahát. Utóbbiért a Monaco jelentkezett be. Owen nem kell korábbi klubjának, a Liverpoolnak, a Newcastle ellenben vinné a huszonötéves korábbi aranylabdást.