Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sok még a teendő a jövő évi futball-vb-ig

MTI
2005.08.13. 11:12
Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke szerint még egyetlen stadion sincs teljesen készen a jövő évi világbajnokságra. "Valamennyi arénában akad még teendő. Egyes helyszíneken rengeteg pénzt kell költeni az elvárt állapot eléréséhez" - mondta a szövetségi vezető tartományi sportminiszterek bremerhaveni tanácskozásán.

A DFB első embere példaként Kaiserslauternt és Frankfurtot említette, ahol bőven van még munka a stadionban, illetve a parkolóban. Máshol kisebb volumenű feladatok várnak a szervezőkre, így például több helyszínen a megfelelő sajtóközpont nem készült még el.

Zwanziger a tanácskozáson kitért a biztonság szavatolásának fontosságára is. Emlékeztetett arra, hogy az idei Konföderációs Kupán több alkalommal meztelen "szurkoló" futhatott be a pályára, s megjegyezte: ha ez jövőre megismétlődne, az nem csupán botrány lenne, hanem komoly rizikófaktor mindenki számára.

A világbajnokság mérkőzéseit június 9. és július 9. között tizenkét városban bonyolítják le.