Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Chelsea-é a lyoni futballklasszis

MTI
2005.08.16. 10:06
Hétfőn lezárult a nyári átigazolási időszak egyik szappanoperája, s Michael Essien az angol bajnok Chelsea labdarúgója lett. A ghánai középpályás átigazolását eddigi klubja, a francia Olympique Lyon jelentette be, és azt is közölte, hogy a londoniak 25,9 millió fontért szerezték meg tőlük a huszonkét éves játékost. A keddi orvosi vizsgálat után aláírásra kerülő megállapodás öt évre szól.

"Sajnálattal vesszük tudomásul Michael távozását, mert mi mindvégig ragaszkodtunk hozzá. Essien azonban nem akart maradni" - mondta Jean-Michel Aulas lyoni klubelnök.

Essien ügye hónapokon át húzódott, a Chelsea korábban több ajánlatot is tett (sorrendben 10 millió font, 16,75, 18, 21 és 21 plusz Tiago). Maga Aulas sokáig azt hangoztatta, hogy a középpályás nem eladó, végül mégis engednie kellett, amiben nyilván közrejátszott, hogy a futballista az elmúlt hetekben már egyértelműsítette távozási szándékát.