Tekla
8 °C
20 °C

A Genoa mellett a Torinót is kizárták az olasz első ligából

MTI
2005.08.16. 21:32
Az Olasz Labdarúgó Szövetség keddi határozata szerint a Genoa és a Torino helyett az Ascoli és a Treviso lehet tagja az első osztály 2005/2006-os szezonjának.

A döntést hosszú procedúra előzte meg, ugyanis előbb július elején a megfelelő gazdasági garanciák hiánya miatt elutasították a Torino és a Messina nevezését, majd a két csapat fellebbezéseit követően az illetékesek utóbbinak végül zöld utat adtak.

A másodosztályban legutóbb győztes Genoa azért nem indulhat a Serie A-ban, mert bebizonyosodott, hogy a B-liga záró fordulója előtt a csapat vezetői 255 ezer eurót fizettek ki a Veneziának a feljutást biztosító eredmény érdekében. A klubot ezért nemcsak az első osztályból zárták ki, hanem a harmadik vonalba minősítették vissza.

Az Ascoli ezzel 1992 után első alkalommal lett ismét tagja az elitnek, míg a Treviso története során először indulhat a legjobbak között.

Mindeközben kedden elkészítették a következő szezon sorsolását: a tervezett augusztus 28-ai nyitányon a címvédő Juventus a Chievo ellen lép pályára, míg a Trevisóra és az Ascolira egyformán nagy falat, az Internazionale, illetve az AC Milan vár.