Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Genoa mellett a Torinót is kizárták az olasz első ligából

MTI
2005.08.16. 21:32
Az Olasz Labdarúgó Szövetség keddi határozata szerint a Genoa és a Torino helyett az Ascoli és a Treviso lehet tagja az első osztály 2005/2006-os szezonjának.

A döntést hosszú procedúra előzte meg, ugyanis előbb július elején a megfelelő gazdasági garanciák hiánya miatt elutasították a Torino és a Messina nevezését, majd a két csapat fellebbezéseit követően az illetékesek utóbbinak végül zöld utat adtak.

A másodosztályban legutóbb győztes Genoa azért nem indulhat a Serie A-ban, mert bebizonyosodott, hogy a B-liga záró fordulója előtt a csapat vezetői 255 ezer eurót fizettek ki a Veneziának a feljutást biztosító eredmény érdekében. A klubot ezért nemcsak az első osztályból zárták ki, hanem a harmadik vonalba minősítették vissza.

Az Ascoli ezzel 1992 után első alkalommal lett ismét tagja az elitnek, míg a Treviso története során először indulhat a legjobbak között.

Mindeközben kedden elkészítették a következő szezon sorsolását: a tervezett augusztus 28-ai nyitányon a címvédő Juventus a Chievo ellen lép pályára, míg a Trevisóra és az Ascolira egyformán nagy falat, az Internazionale, illetve az AC Milan vár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?