Olivér
5 °C
8 °C

Az Újpest visszavonta az óvását

MTI
2005.08.17. 15:00
Az Újpest FC visszavonta múlt pénteken benyújtott óvását Bárányos Zsolt (Vasas) jogosulatlannak vélt szereplése miatt, így marad a pályán kialakult 2-2-es eredmény.

A lila-fehér klub az MTI-hez is eljuttatott közleményében leszögezi, mostani döntésével el akarja kerülni, hogy az a vélemény alakuljon ki, miszerint a sportszerűség szellemiségét figyelmen kívül hagyva próbál előnyt szerezni, noha biztos az igazában. Az Újpest FC el akarja kerülni a méltatlan vádaskodást, s meg kívánja előzni az akár több hónapig elhúzódó eljárás keltette botrányt.

A lila-fehérek pénteken kérték a 2-2-es eredmény megsemmisítését, s 3-0-ás gólkülönbséggel a három pontot. A találkozón Bárányos szerezte a Vasas első gólját, 11-esből. Az Újpest FC szerint a válogatott labdarúgó több átigazolási kérelmet írt alá, amelyeket az érintett klubok be is nyújtottak. Ezért Bárányos Zsolt játékjogosultsággal az utolsó kérelem benyújtásától számított hat hónap eltelte után rendelkezhetett volna.

Az Újpest FC bízik abban, a magyar labdarúgás vezetői a történtekből a megfelelő konzekvenciákat levonják, és megteszik a szükséges lépéseket azért, hogy a jövőben hasonló helyzet ne fordulhasson elő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?