Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Maradona beszélgetne Castróval is

MTI
2005.08.20. 11:39
Maradona, minden idők legjobb argentin futballistája, aki hétfőn éjszaka óriási sikerrel mutatkozott be mint tévés műsorvezető, azt tervezi, hogy Fidel Castro kubai államfőt is meghívja egy csevegésre.

"Valóságos csoda lenne, ha eljönne, bár tudom nehéz lesz, mert csak ritkán mozdul ki az országból" - nyilatkozta a sztár, aki hétfő éjjel más illusztris vendégek mellett, egy másik futball-legendával, a brazil Pelével beszélgetett az "A tízes éjszakája" című műsorában.

Az 1986-os világbajnokságon győztes Maradona azt mondta, hogy Mike Tyson profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot is meghívta a showba. A bunyóst 1992-ben ítélték el erőszakos nemi közösülésért tíz év börtönre, ebből három évet le is töltött. Szabadulása után már nem tudta régi formáját visszanyerni, inkább botrányaival tűnt fel, öt éve súlyos testi sértésért ismét egy év börtönre ítélték.

A testsúlya miatt korábban "Dundiegónak" becézett klasszis hosszú ideig a kábítószer rabja volt, és állandó botrányok zajlottak körülötte. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

Maradona saját állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől és kábítószerelvonó-kúrája után az elmúlt hónapokban mintegy fél mázsával lett könnyebb: 71 kilogrammra fogyott le.