Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vagonokat gyújtottak a Genoa szurkolói

MTI
2005.08.20. 16:18
Szombatra virradóra újabb zavargások törtek ki Genova utcáin, miután egy pénteki bírósági döntés immár véglegessé tette, hogy a város labdarúgócsapata az élvonal helyett csak a harmadosztályban szerepelhet a következő szezonban.

Az olasz szövetség korábban azért száműzte a Serie A-ból a második vonalban legutóbb győztes Genoát, mert bebizonyosodott, hogy a B-liga zárófordulója előtt a csapat vezetői 255 ezer eurót fizettek a Veneziának a feljutást biztosító eredmény érdekében. A klubot ezért nemcsak az élvonalból zárták ki, hanem a harmadosztályba minősítették vissza.

Az akkori ítélet után a csalódott drukkerek az utcára vonulva tiltakoztak, s ez most sem történt másképp: az együttes mintegy háromezer dühös szimpatizánsa kirakatokon tört be, majd a város vasútállomásán felgyújtott néhány vagont. A hangulat azután sem csillapodott, hogy a rendőrök a helyszínre érkeztek: a szurkolók köveket, vasdarabokat és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendfenntartók felé, akik közül mintegy tucatnyian megsérültek.