Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Vagonokat gyújtottak a Genoa szurkolói

MTI
2005.08.20. 16:18
Szombatra virradóra újabb zavargások törtek ki Genova utcáin, miután egy pénteki bírósági döntés immár véglegessé tette, hogy a város labdarúgócsapata az élvonal helyett csak a harmadosztályban szerepelhet a következő szezonban.

Az olasz szövetség korábban azért száműzte a Serie A-ból a második vonalban legutóbb győztes Genoát, mert bebizonyosodott, hogy a B-liga zárófordulója előtt a csapat vezetői 255 ezer eurót fizettek a Veneziának a feljutást biztosító eredmény érdekében. A klubot ezért nemcsak az élvonalból zárták ki, hanem a harmadosztályba minősítették vissza.

Az akkori ítélet után a csalódott drukkerek az utcára vonulva tiltakoztak, s ez most sem történt másképp: az együttes mintegy háromezer dühös szimpatizánsa kirakatokon tört be, majd a város vasútállomásán felgyújtott néhány vagont. A hangulat azután sem csillapodott, hogy a rendőrök a helyszínre érkeztek: a szurkolók köveket, vasdarabokat és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendfenntartók felé, akik közül mintegy tucatnyian megsérültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!