Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Kimaradt az angol futballválogatottból a bakizó kapus

BBC
2005.08.29. 11:33
Keretet hirdetett Sven-Göran Eriksson az angol futballválogatott szövetségi kapitánya a Wales, illetve az Észak-Írország elleni világbajnoki selejtezők előtt. A legjelentősebb változás, hogy nem készül már a csapattal David James, a Manchester City kapusa. A harmincöt éves hálóőr a Dánia elleni 4-1-es vereség alkalmával a második félidőben több hibával vétette magát észre és nagy szerepet vállalt a nemzeti csapat huszonöt éve nem látott vereségében.

James elismerte, hibázott, azt mondta, nem melegített be megfelelően a második félidőre. Eriksson kapitány nehezményezte vallomását, de James a The Times című lapban azzal védekezett, így jóval kevesebb támadás érte, mintha nem beszélt volna őszintén a történtekről.

Az angol válogatott kerete: Robinson (Tottenham), Green (Norwich), Kirkland (Liverpool); Young (Charlton), Warnock (Liverpool), P Neville (Everton), A Cole (Arsenal), Carragher(Liverpool), Ferdinand (Manchester United), Terry (Chelsea), Upson (Birmingham), Beckham (Real Madrid), Gerrard (Liverpool), Lampard (Chelsea), J Cole (Chelsea), Hargreaves (Bayern Munich), Wright-Phillips (Chelsea), Jenas (Newcastle), Carrick (Tottenham), Richardson (Man Utd); Owen (Real Madrid - Wales ellen eltiltás miatt nem léphet pályára), Rooney (Man Utd), Defoe (Tottenham), A Johnson (Crystal Palace), Bent (Charlton)