Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Újra holland kapitánya lett Dél-Koreának

MTI
2005.09.13. 10:16
Dick Advocaat lett a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A távol-keleti ország sportági szövetsége bejelentette, hogya 2006-os németországi vb végéig szóló szerződést - amely kölcsönös megelégedés esetén 2007 augusztusáig meghosszabbítható - hétfőn írták alá a felek, de az ötvenhét éves tréner fizetését nem hozták nyilvánosságra.

Advocaat honfitársát, Jo Bonfrerét váltja a kispadon. Elődje annak ellenére távozott posztjáról, hogy a nemzeti együttes sikerrel vívta meg világbajnoki selejtezőit. Az 59 esztendős tréner - aki 1996-ban olimpiai bajnoki címig vezette a nigériai gárdát - a heves kritikák miatt mondott le. A bírálatokat az váltotta ki, hogy a dél-koreai együttes augusztus elején a kelet-ázsiai bajnokságon Kína, Észak-Korea és Japán válogatottja mögött csak negyedik lett.

A legutóbb a Borussia Mönchengladbachnál dolgozó Advocaat rövid időn belül a harmadik holland szakvezető Dél-Koreában: Guus Hiddink a 2002-es vb-n negyedik helyet szerezte meg a csapattal, majd őt a portugál Humberto Coelho követte, akit Bonfrere váltott.