Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Szerdán dönthet a kormány a Ferencváros sorsáról

MTI
2005.09.16. 13:56
Furulyás János, a Ferencváros elnöke bízik benne, hogy hamarosan megoldódik az Üllői úti labdarúgó-stadion sorsa. A sportvezető azt mondta, bár hivatalos értesítést nem kapott a klub, úgy tudja, szerdán foglalkozik a kormány a létesítmény helyzetével.

"Ez a téma nem került le a kormányülés napirendjéről. A Ferencváros az állam valamennyi kérését teljesítette, biztos vagyok benne, hogy mindkét félnek a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldása az érdeke" - mondta Furulyás.

A Ferencváros a bajnoki rajt előtt 238 millió forintos hitelt vett fel az FTC Rt. tartozásainak rendezésére, a kölcsönt október 31-ig kell visszafizetni. Furulyás János elmondta, a klub minden körülmények között eleget tud tenni fizetési kötelezettségének."A kölcsönt a megadott határidőig vissza fogjuk fizetni. Akkor is rendezzük a megadott határidőig a tartozásunkat, ha addig nem születik megállapodás a kormánnyal a stadionról."

A kormány az eredeti elképzelések szerint e hét szerdáján határozott volna az Üllői úti pálya sorsáról, erre azonban nem került sor.

Az FTC hétfői elnökségi ülésén a tagok arról döntöttek, hogy az Üllői úti pálya tizenegy évre szóló használati joga az államhoz kerül - sajtóhírek szerint 1,5 milliárd forintért -, ezzel lehetővé válik, hogy pályázatot írjanak ki egy új, 30-35 ezer néző befogadására alkalmas stadion építésére. Sikeres kandidálás esetén ez a létesítmény lenne az egyik helyszíne a 2012-es, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságnak.