Auguszta
-4 °C
2 °C

Augenthaler helyett Völler a Leverkusen kispadján

MTI
2005.09.16. 14:55
A labdarúgó Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen pénteken menesztette Klaus Augenthaler vezetőedzőt. A 47 éves szakember helyett átmenetileg Rudi Völler sportigazgató ül le a csapat kispadjára.

"Veszélybe kerültek a kitűzött céljaink, ezért kellett most váltanunk" - mondta Wolfgang Holzhäuser, a leverkuseni klub ügyvezetője. "Völler személyében egy kiváló szakember kezébe került a csapat."

A német válogatottal 1990-ben világbajnoki címet nyert Augenthaler 2003. május 13-án vette át a Leverkusen szakmai munkájának irányítását. Előbb megmentette a csapatot a kieséstől, majd a következő szezonban a harmadik helyet szerezte meg a Bayerrel. Az előző idényt a 6. helyen zárta a csapat.

A Leverkusen egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel kezdte a 2005/06-os bajnokságot és jelenleg a 12. helyen áll, ez az elmúlt 23 év legrosszabb leverkuseni bajnoki rajtja. Ráadásul a Bayer az UEFA Kupa első fordulójában csütörtökön hazai pályán 1-0-ra kikapott a CSZKA Szófiától.

Rudi Völler 2000 októberében már ült a leverkuseniek kispadján: akkor a kokainbotrányba keveredett Christoph Daumot váltotta fel. Az egykori válogatott csatár szintén tagja volt az 1990-ben világbajnoki címet szerzett német gárdának, 2002-ben pedig szövetségi kapitányként ezüstérmes lett csapatával a vb-n.