Auguszta
-4 °C
2 °C

Ha nem fizet, másodosztályú lesz a Honvéd

MTI
2005.09.22. 12:59
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöksége szerdán arról döntött, hogy visszaminősítik a másodosztályba a Budapest Honvédot, amennyiben a klub öt napon belül nem fizeti ki korábbi vezetőedzőjét, Tornyi Barnabást.

A fellebbviteli bizottság június tizenötödikén jogerősen úgy határozott, ha az egyesület nem rendezi adósságát a tréner felé, akkor egy osztállyal lejjebb sorolja és fordulónként - már az NB II-ben - egy pontot levon tőle. Az MLL-lel hat nappal később kötött megállapodás értelmében azonban a kispestiek mégis elindulhattak az élvonalban, de még júniusban ügyvédi letétbe kellett helyezniük a szakembernek - kamatokkal együtt - járó negyvenmillió forintot, amíg a fővárosi ügyészség nem határoz jogi beadványaikról.

"Az ügyészség lezárta a nyomozást, és mivel már nem vizsgálódik Tornyi ellen, a tréner felvehetné a pénzét, amelyet azonban továbbra sem szabadított fel a klub. Ezért léptettük életbe a korábban meghozott ítéletet, de a határozat kézhez vételétől számítva öt nap haladékot adott a Honvédnak az MLL elnöksége" - mondta Kisteleki István ligaelnök az MTI-nek.

Az MLL vezetője hozzátette, ő még mindig bízik az évek óta húzódó ügy megoldásában, azonban ha ez mégsem következik be, akkor a tizenháromszoros bajnok, ötszörös kupagyőztes csapat az NB II Keleti csoportjában folytatja szereplését, ahol a Szentes visszalépése miatt eggyel kevesebb csapat szerepel.