Emőke
-4 °C
9 °C

Meg nem adott gólja miatt akar óvni a Nürnberg

MTI
2005.09.26. 18:38
A labdarúgó Bundesligában szereplő FC Nürnberg meg akarja óvni a szombati, MSV Duisburg elleni bajnoki mérkőzést. A klub egy ügyvédet kért fel annak megállapítására, hogy Markus Daun meg nem adott gólja miatt van-e jogi lehetőség a találkozó újrajátszására.

A bajnoki tabella utolsó helyén álló gárda a 8. percben Daun révén szerzett volna vezetést Duisburgban, de a bíró szerint a labda nem jutott túl a gólvonalon, így érvénytelenítette a találatot. A televíziós felvételeken jól látható, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. A meccset a Duisburg nyerte 1-0-ra.

"Ha televíziós felvételek alapján van lehetőség arra, hogy utólag eltiltsanak játékosokat súlyos sportszerűtlenségek miatt, akkor egy meg nem adott szabályos gól mellett sem szabad szó nélkül elmenni" - jelentette ki Martin Bader, a nürnbergiek sportigazgatója.

"A bírónak nem kellett volna mást tenni, mint megkérdezni a duisburgiak kapusát, Georg Kochot, aki a pályán is elismerte, hogy bent volt a labda, és később ezt több nyilatkozatában is megerősítette" - összegzett.