Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gera Zoltán nem csatlakozott a válogatott kerethez

MTI
2005.10.05. 18:41
Újabb komoly veszteségek érték a szombati, bulgáriai és a négy nappal későbbi, horvátok elleni világbajnoki-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatottat. Éger László és Nikolov Balázs sérülés miatt kikerült a keretből, míg Gera Zoltán nem is csatlakozik a társakhoz.

A FIFA megküldte állásfoglalását a csapatkapitány ügyében, eszerint a nemzeti csapat orvosa jogosult a játékos állapotának kivizsgálására, erre jelenleg Angliában kerülhetne sor. Ez azt jelenti, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány nem számíthat Gerára, ugyanis Csiki Zoltán nem utazik a szigetországba, mivel a német szakember szerint rá az edzőtáborban van szükség.

A támadót a West Bromwich Albion sérülés miatt nem bocsátotta a válogatott rendelkezésére. A FIFA szabályai értelmében Gera a válogatott mérkőzést követő öt napon belül nem léphet pályára klubjában, azaz a Premier League következő fordulóját is biztosan kihagyja.

A két debreceni futballista viszont Csiki szerint is sérült: a szerda délelőtti ultrahangvizsgálat alapján Éger combhajlítóizom-túlfeszülése nem javult, míg Nikolov a lábában keletkezett vérömleny miatt valószínűleg napokig csak könnyített edzéseket végezhetne, ezért mindketten Debrecenben folytatják rehabilitációjukat. Esetleges visszatérésükről Csiki vasárnap egyeztet a kezelést végző orvossal.