Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Rehhagel távozhat Görögországból

MTI
2005.10.10. 21:23
Otto Rehhagel, a görögök szövetségi kapitánya csak a világbajnoki selejtező-sorozat után dönt arról, hogy marad-e a labdarúgó-válogatott élén. A német szakembernek a vb-kvalifikáció végéig érvényes a kontraktusa, de már megkapta a szövetség új ajánlatát.

"Egyelőre az utolsó selejtezőnkre koncentrálunk, a többit majd meglátjuk", mondta. "Biztos, hogy folytatom az edzősködést, azt viszont még nem tudom, hogy hol. Végső döntésem előtt azonban kikérem majd a feleségem véleményét is."

Rehhagel 2001 szeptemberében került a görög válogatott élére, és nemcsak eljuttatta csapatát a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságra, hanem óriási meglepetésre meg is nyerte a kontinensvetélkedőt.

A világbajnoki selejtezőn a görögök a csoportgyőztes ukránok mögött a pótselejtezőt jelentő második helyért vannak versenyben, de nemcsak a saját kezükben van a sorsuk.

A görög válogatott akkor lehet második, ha hazai pályán legyőzi Grúziát, Dánia nem nyer Kazahsztánban, és Törökország kikap Albániában. Elméletileg egy török döntetlen is elég lehet Görögországnak, ebben az esetben viszont legalább nyolc góllal kellene megvernie Grúziát.