Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Újra a FIFA látókörébe kerültek a magyar futballviszonyok

MTI
2005.10.13. 19:22
Elmaradt a Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökre tervezett elnökségi ülése, mivel Bozóky Imre elnök szerint a Magyar Labdarúgó Liga által delegált tagok elvesztették szuverenitásukat.

Bozóky arról tájékoztatta az elnökség tagjait és Kisteleki István ligaelnököt, hogy a kitűzött ülés elmarad. Azzal indokolta döntését, hogy a liga október ötödikén hozott egyik határozata "sérti az elnökségi tagok szuverenitását, megakadályozza őket abban, hogy a magyar labdarúgás egészének érdekeit a saját meggyőződésük szerint képviseljék". A Liga hét küldötte ugyanis egyformán szavazott volna.

A honi futball elsőszámú vezetője erről értesítette Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökét, aki részletes tájékoztatást kért az ügyről.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ elnökségi ülésének elmaradásáért Kisteleki Istvánt teszi felelőssé.

"Egy jól működő demokráciában elképzelhetetlen, hogy embereknek megszabják, hogyan szavazzanak. Észre kell venni, hogy Kisteleki Istvánt a hatalomvágy hajtja és egyáltalán nem érdekli a magyar futball sorsa. Nem tudom, ki áll Kisteleki mögött, de csak azt tudom tanácsolni az őt támogatóknak, sürgősen fékezzék meg, mert ez az ember képes mindent tönkretenni, amit a magyar futballban az elmúlt években felépítettek. Még a horvát-magyar közös pályázatot is veszélybe sodorja."