Emőke
-4 °C
9 °C

Példátlan óvintézkedések a bécsi futballrangadó előtt

MTI
2005.10.20. 13:29
Az osztrák labdarúgás történetében példátlan biztonsági intézkedésekkel készülnek a szervezők a szombati, 275. Austria-Rapid bécsi derbire. A hazai lila-fehérek éllovasként fogadják Korsós György együttesét.

A Horr Stadionban összesen ötszáz személy ügyel a rendre, köztük a rendőrség kommandós alakulata is. A 2800 fős vendégszektor elé hálót feszítenek ki, míg északról és délről egy-egy 30x11 méteres, kötelekkel rögzített függöny óvja a Rapid-híveket a lefújás után is. A lelátó ezen szakaszának aljára széles gumihálót telepítenek, amely megnehezíti a kerítéshez való nyomulást. A szurkolók semmilyen tárgyat - még hátizsákot sem - nem vihetnek be az arénába, melynek őrei a belső kamerahálózat mellett a környéket is folyamatosan pásztázzák, és a képeket közvetlenül a belvárosi rendőrkapitányságra továbbítják.

A legutóbbi, májusban lejátszott bécsi rangadó kis híján botrányba fulladt, miután Joey Didulica, az Austria horvát kapusa durván elgázolta Axel Lawaree-t, a Rapid belga csatárát, tettéért nyolcmeccses eltiltást kapott.