Benedek
-5 °C
5 °C

Matthäus-t most a Nürnberggel hozták hírbe

MTI
2005.10.24. 19:36
A Die Welt című német lap információi szerint Lothar Matthäusszal is tárgyalt a labdarúgó Bundesliga utolsó, tizennyolcadik helyén álló FC Nürnberg vezetősége. A magyar válogatott szövetségi kapitányának képviselőjét a hétvégén Nürnbergben látták.

"Konkrét ajánlatot nem kaptam Nürnbergből, de mindenkit szívesen meghallgatok, aki tárgyalni szeretne velem" - mondta a Die Welt-nek Matthäus. "Szívesen dolgoznék egyszer a Bundesligában és biztos vagyok benne, hogy a nürnbergiek kerete erősebb a mostani helyezésüknél."

Michael A. Roth, a német klub elnöke elismerte, hogy rendkívüli ülést hívott össze a hétvégén, ugyanakkor leszögezte, egyelőre nem téma az edzőváltás, a vártnál gyengébb eredményekről nem a jelenlegi szakvezető, Wolfgang Wolf tehet.

A nürnbergiek szombaton 2-1-re vezettek a Bielefeld ellen, amikor a hajrában két perc alatt két gólt kaptak és 3-2-re vesztettek.

A Die Welt cikkével kapcsolatban a szakember kijelentette: az ott megjelentek nem fedik teljesen a valóságot.

"Először is nincs tanácsadóm vagy képviselőm. Az ügyeimet én intézem egyedül. Akit a német újságíró látott, az az egyik legjobb barátom, akivel tényleg sok időt töltök együtt és aki Nürnbergben lakik, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy találkoznak vele és mivel szereti a futballt, ki szokott járni a Nürnberg meccseire."

Matthäus szerződése december harmincegyedikén lejár a magyar szövetséggel. A kapitány megállapodásának esetleges meghosszabbításáról az elnökségnek kell döntenie, de még nem tudni, mikor ül össze.