Sára, Márió
2 °C
6 °C

40 ezer frankos horvát büntetés a budapesti rendbontás miatt

MTI
2005.11.04. 16:13
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 40 ezer svájci frankos büntetést szabott ki horvát tagszervezetére az október 12-i, budapesti rendbontás miatt.

A gólnélküli döntetlennel végződött magyar-horvát világbajnoki selejtező 25. percében a vendégfanatikusok előbb egy, majd újabb két pirotechnikai eszközt lőttek a pályára, amelyek azonban szerencsére senkit sem találtak el. A magyar szurkolók "Európa, Európa" rigmussal, míg a rendőrök könnygáz bevetésével válaszoltak a sportszerűtlen cselekedetre, melynek következtében a játék három percig állt. Később még jó néhányszor felforrósodott a hangulat a horvát szektorban, de ennél nagyobb rendbontásra már nem került sor.

Ugyancsak 40 ezer frankot kell fizetnie Bosznia-Hercegovinának is, amelynek válogatottja ugyanazon a napon 1-0-ra kikapott Belgrádban. A súlyos incidensekkel tarkított találkozó miatt a házigazda szerbek még keményebb megrovásban részesültek: 35 ezer frankos bírságot kaptak, ráadásul a következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk.