Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem készül el időre a Wembley?

MTI
2005.11.12. 14:07
Augusztusban és szeptemberben is arról szóltak a hírek, hogy jövő tavaszra elkészül a Wembley Stadion, és a labdarúgó angol FA Kupa döntőjét májusban már az új londoni szentélyben rendezhetik meg, most mégis úgy tűnik, korántsem biztos, hogy sikerül tartani az ütemtervet.

Michael Cunnah, az aréna működtetésére létrehozott Wembley National Stadium Kft. főigazgatója szerint könnyen elképzelhető, hogy a várható hideg tél miatt csúszik majd a beruházás, hiába követ el minden tőle telhetőt a Multiplex nevű ausztrál kivitelező cég. A tervek szerint 2006. március 31-én fejeződnek be a munkálatok.

Az angol szövetség továbbra is bizakodó, igaz, aggodalomra nincs is oka, hiszen még a nyáron "tartalékhelyszínt" jelölt a kupadöntőre. Amennyiben a londoni új aréna mégsem készülne el időben, a jövő évi finálét a cardiffi Millennium Stadionban rendeznék.

A nemzetközi avatásra a világbajnokság után, augusztusban angol-német válogatott mérkőzéssel kerül sor.

A német együttes korábban is emlékezetes csatákat vívott a világhírű arénában a vendéglátóval, így például 1966-ban, a világbajnokság döntőjében, amely hosszabbítás után 4-2-es angol sikerrel végződött.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft