Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A FIFA-t nem érdeklik a magyar futball belügyei

MTI
2005.11.18. 18:01
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem foglalt állást a magyar szövetség (MLSZ) és a liga (MLL) közötti vitában.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke Urs Linsi főtitkárral, Jerome Champagne elnöki tanácsadóval és Jacob Erel FIFA-igazgatóval együtt fogadta a magyar küldöttséget, melynek Bozóky Imre MLSZ-elnök, Berzi Sándor főtitkár, Kisteleki István MLL-elnök, Mészöly Kálmán MLL-elnöki tanácsadó és az elnökség képviseletében Klement Tibor volt tagja.

A FIFA azt kérte, hogy a vitás kérdéseket az alapszabályok betartásával, egymás között rendezzék a felek, szem előtt tartva a fair play szellemét. Ha megakadnak az egyeztetések, akkor kérjék független szakember segítségét.

"Teljesen feleslegesen utaztunk ki Svájcba" - mondta az MTI-nek Kisteleki István. "A FIFA ugyanazt mondta, amit mi is hangoztatunk, nevezetesen, hogy a belső problémáinkat nekünk kell megoldanunk. Mi a magunk részéről továbbra is mindent megteszünk azért, hogy mindenki tartsa be a rá vonatkozó szabályokat."

Október tizenharmadikán az MLSZ elnökségi ülése azért maradt el, mert Bozóky Imre szerint ellenkezik a szabályokkal, hogy a testületben a liga képviselőinek minden kérdésben vezetőik utasítására egységesen kell szavazniuk.