Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Blatter eltörölné a himnuszokat a válogatott meccsek előtt

MTI
2005.11.22. 12:55
Újabb meglepő javaslatokkal állt elő Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

A sportdiplomata a török-svájci vb-pótselejtezőn történt botrány kapcsán kifejtette, hogy alapvető változásokra van szükség a kiemelt jelentőségű mérkőzések lebonyolításával kapcsolatban.

"El lehetne törölni a kezdés előtti himnuszokat, hogy így kevesebb lehetőség nyíljon a rendbontásra, mivel az ellenfél szurkolói által kifütyült nemzeti dalok eleve feszültséget teremtenek a stadionban. Jó lenne továbbá, ha a két csapat tagjai kezet fognának egymással a lefújás után. A biztonsági szempontból különösen veszélyes találkozókat pedig semleges területen kellene megrendezni" - mondta a Schweizer Illustriertének adott nyilatkozatában.

Andreas Herren, a FIFA szóvivője valamelyest tompította főnökének szavait, közölve, hogy Blatter csak személyes ötleteiről beszélt, és az említett pontok egyelőre nincsenek napirenden.

Ami az isztambuli - játékosok közötti - tömegverekedést illeti, Herren kijelentette, hogy mivel legalább 30 embert kell kihallgatni az ügyben, még hetekig eltarthat az ügy tisztázása.