Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Elmaradhat a döntés Matthäus sorsáról

MTI
2005.11.25. 12:35
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége egyhangúlag elfogadta Bozóky Imre elnöknek a legutóbbi tanácskozás óta eltelt időszakról készült beszámolóját, s jelenleg az alapszabály-módosításra vonatkozó javaslatokról tárgyal. Az továbbra is bizonytalan, hogy Lothar Mattha:us szövetségi kapitány sorsa szóba kerül-e egyáltalán a pénteki ülésen. A megbeszélésen részt vesz Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) vezetője is, míg a tagok közül egyelőre egyedül Puhl Sándor hiányzik, a korábbi kiváló játékvezető külföldről tér vissza Budapestre, de később bekapcsolódik a munkába.

A második napirendi pont, az alapszabály módosításainak megvitatása óvatos becslések szerint is 4-5 órát vehet igénybe. Ez több elnökségi tagot is váratlanul érintett, Mezey Györgynek például 15 órakor egy diplomaosztó ünnepségen kellene részt vennie.

Az ülés harmadik napirendi pontja az "Egyebek" címet kapta, ezt övezi a legnagyobb érdeklődés. Itt bármiről szó eshet, amit a tagok felvetnek. A testületnek - elvben - döntenie kell a rendkívüli közgyűlés időpontjáról (miután a liga összegyűjtötte az összehíváshoz szükséges aláírásokat, az alapszabály erre kötelezi a szövetség elnökségét) és Lothar Mattha:us szövetégi kapitány jövője is bizonytalan. A szakember szerződése december 31-ig érvényes.

Az elnökségi tagok nem tudták megmondani, hogy döntenek-e a kapitány sorsáról. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke azt mondta, hogy a német tréner Bécsben van, beszámolóját a válogatottnál végzett munkáról írásban küldte el, az elnökség nem tartotta szükségesnek a személyes meghallgatást.