Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Szombaton temetik George Bestet

MTI
2005.11.29. 19:35
Szombaton temetik George Bestet, a Manchester United legendás labdarúgóját, aki múlt pénteken, 59 éves korában hunyt el.

A temetés Belfastban, az egykori futballzseni szülővárosában lesz. Az ír szövetség bejelentette: az összes szombatra kiírt, északír bajnoki összecsapást elhalasztják.

"Aznap nem lesz futballmérkőzés az országban, mindannyian kizárólag George Best temetésére fogunk koncentrálni" - áll a szervezet kedden kiadott közleményében.

Várhatóan több mint félmillióan kísérik majd el utolsó útjára az 1968-ban Aranylabdával kitüntetett játékost. A temetési szertarást Stormontban, az északír parlament épületében tartják, ezt követően szállítják Bestet végső nyughelyére, ahol a megjelentek leróhatják kegyeletüket a sírjánál.

A Vörös Ördögök korábbi sztárja - aki a klub színeiben 465 mérkőzésen 180 gólt szerzett - október elsején megfázással került kórházba, ahol azonban az állapota egy vesegyulladás és belső vérzés következtében nagyon leromlott, pár napig életveszélyben is volt. Ezután hazamehetett, ám másfél hete ismét súlyosbodott az állapota, ezért újra kórházba szállították. Best alkoholfüggő volt, 2002-ben májátültetéssel mentették meg az életét.