Gusztáv
-4 °C
1 °C

Szabadságolták a Schalke 04 edzőjét

MTI
2005.12.12. 13:42

A német labdarúgó Bundesligában szereplő Schalke 04 vezetősége azonnali hatállyal szabadságolta, azaz tulajdonképpen menesztette Ralf Rangnick vezetőedzőt. A hétfői döntés egyáltalán nem váratlan, hiszen a 47 éves tréner a szombati bajnoki meccs előtt élesen kritizálta a klub irányítóit, s kijelentette: nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését.

"Egyszerűen torkig vagyok már a különböző zűrös ügyekkel" - nyilatkozott akkor a szakember azután, hogy az egyesület vezetősége többször is kezdeményezte a megállapodás meghosszabbítását. "Életem egyik legfájdalmasabb döntését hoztam meg. Sajnos nem maradt más választásom. Nem sikerült elérnem, hogy a belső ügyek ne kerüljenek a nyilvánosság elé és amikor kívülről bírálták a munkám, akkor a vezetők nem álltak úgy mellém, ahogy például Berlinben és Hamburgban támogatják a trénert."

Rangnick 2004 szeptemberében vette át a gelsenkircheni együttes irányítását, s vezetésével a Schalke az előző szezonban második lett a bajnokságban, melyben jelenleg a negyedik.