Sára, Márió
2 °C
6 °C

Idén már nem védhet a Juventus kapusa

MTI
2005.12.14. 13:45
Alig épült fel hosszú sérüléséből, máris újabb balesetet szenvedett Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának olasz válogatott kapusa.

A bajnokságban biztosan vezető torinóiak szóvivője szerint ezúttal a hálóőr lábujja sérült meg edzés közben. Az orvosi vizsgálatok alapján biztosnak tűnik, hogy Buffon idén már nem védhet, és várhatóan január hetedikén, csapata Palermo elleni bajnokiján lesz először bevethető.

A Juventus mellett a válogatottban is első számú kapusként számításba vett Buffon a mostani szezonban eddig mindössze egyszer, a két héttel ezelőtti, Fiorentina elleni Olasz Kupa-mérkőzésen játszott, mivel augusztus tizennegyedikén, a milánói Berlusconi Kupán - az AC Milant erősítő brazil Kaká belépője nyomán - súlyos vállsérülést szenvedett, amely után műtét és hosszú kihagyás várt rá.

Buffont az AC Milantól kölcsönkapott Christian Abbiati helyettesíti, méghozzá kitűnően, hiszen az együttes a bajnokságban 14 győzelemmel és egy vereséggel listavezető, míg a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé csoportelsőként jutott tovább.