Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Klaus Toppmöller az új grúz futballkapitány

MTI
2005.12.25. 16:21
Klaus Toppmöller lesz a grúz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 2006-tól. A neves német edző alkalmazását a kaukázusi ország futballszövetségének elnöke, Nodar Ahalkaci közölte kész tényként vasárnap, hozzátéve, hogy a szóbeli megállapodást január elején véglegesítik írásos formában is.

Ahalkaci bejelentése szerint Toppmöllerrel két évre szóló szerződést kötnek, pénzügyi részletekkel viszont nem szolgált.

Az új kapitány két hete járt a grúz fővárosban, akkor találkozott a szövetség elnökével, meglátogatta a válogatott edzőtáborát és felkereste a legfontosabb tbiliszi labdarúgó-stadionokat. Az elmúlt napokban, már Németországban, Toppmöller két hazai klub ajánlatát is visszautasította, ami az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint végleges bizonyíték arra, hogy a német szakember 2006-tól a grúz nemzeti együttes élén folytatja szakmai pályafutását.

Augusztustól novemberig Gajoz Darszadze irányította a válogatottat, vele ez idő alatt a csapat kétszer nyert, két döntetlent játszott, háromszor pedig kikapott. Két vesztes meccs ráadásul igen csúfosra sikeredett, hiszen Grúzia legjobbjai a dánokkal szemben 6-1-re, a bolgárokkal vívott mérkőzésen pedig 6-2-re maradtak alul, és végül ez vezetett oda, hogy a grúz szövetség úgy döntött: új kapitány után néz.