Benedek
-5 °C
5 °C

Di Stéfano túlélte szívinfarktusát, életfunkciói normálisak

MTI
2005.12.25. 16:23
Szívkatéteres vizsgálatra Sagunto kórházából a valenciai La Fe Hospitalba, a Hit Kórházba szállították át Alfredo di Stéfanót, a Real Madrid tiszteletbeli elnökét, az egykori nagyszerű labdarúgót, aki szombat hajnalban esett át szívinfarktuson.

Puskás Ferenc egykori csapattársára és jeles barátjára további alapos vizsgálatok várnak, és amint azt a kórház szóvivője, Manuel Cervera közölte, a 79 éves sportember változatlanul szigorú megfigyelés alatt marad az intenzív osztályon, de hozzátette, hogy derűlátóak di Stéfano felépülését illetően.

"Légzése szabályos, és bízunk benne, hogy kedvező folyamat következik be nála a következő néhány órában. Mióta bekerült a kórházba, öntudatánál van, beszéde normális, és gond nélkül képes kommunikálni családjával és a Real Madrid őt meglátogató képviselőivel" - mondta.

A Szőke Nyílnak becézett Alfredo di Stéfano Buenos Airesben született, de legnagyobb sikereit a spanyol fővárosban érte el. A Reallal nyolc bajnoki, valamint egy kupadiadalt ünnepelhetett, ötször lett gólkirály, s ugyanennyi alkalommal volt részese BEK-győzelemnek, egyszer pedig Világ Kupát nyert. Kétszer (1957, 1959) választották Európa legjobb labdarúgójává.