Valér
4 °C
8 °C

Rabóczki Balázs a Sopronhoz igazolt

MTI
2006.01.09. 15:38
A koppenhágai együttesét maga mögött hagyó válogatott kapus, Rabóczki Balázs hároméves szerződést kötött az FC Sopron labdarúgócsapatával, amely a téli felkészülés idején erős ellenfelekkel - köztük a BL-ben is érdekelt Rapid Wien és a szlovál Artmedia Petrzalka - találkozik majd.

"Azért tértem haza, mert az FC Köbenhavnnál az elmúlt hónapokban nem jutottam játéklehetőséghez. Sopronban minden szempontból megfelelő háttér van a kiemelkedő munkához, így nem sokat gondolkodtam a váltáson" - mondta a decemberi amerikai túrán a válogatottban is bemutatkozott hálóőr a Budapesten tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A soproniak Takács Tamás személyében - aki a Budapest Honvédtól érkezett - egy másik kapust is igazoltak a múlt héten, így az eddigi kapus, Balogh János visszatért Debrecenbe. Ugyancsak Selymes Tibor csapatában folytatja pályafutását Christian Munteanu. A román középpályás Temesvárról érkezett, s négy évre kötelezte el magát.

"További erősítést is tervezünk a télen. Szeretnénk igazolni egy magyar bal oldali védőt, egy olasz irányítót és egy vagy két csatárt. Utóbbi posztra előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy nigériai válogatott labdarúgóval, de egyelőre nem szeretnék neveket mondani" - jelentette ki Marius Vizer, a csapat tulajdonosa, aki megvette Gőbl Gábor húsz százalékos üzletrészét, így már 71 százalékban birtokolja a klubot, és Gőbl már kizárólag ügyvezetőként tevékenykedik az egyesületnél.