Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Az oroszokkal hangolnak a vb-re a spanyolok

MTI
2006.01.12. 12:42

A spanyol labdarúgó-szövetség csütörtöki hivatalos közlése szerint végleges, hogy válogatottjuk május 27-én, Albacetében fogadja világbajnoki felkészülési mérkőzésen az orosz nemzeti tizenegyet. A barátságos meccs ötlete tavaly év végén merült fel, ám az orosz szövetség elnöke, Vitalij Mutko az akkori bejelentéshez hozzátette, hogy egyfelől még nem végleges a megállapodás, másfelől meg hogy ha lesz mérkőzés, azt Moszkvában rendezik meg.

A találkozót pártolta Luis Aragonés, a spanyol együttes szakvezetője is, aki viszont azt szerette volna, ha május 27-én hazai földön, Valladolidban rendezik az összecsapást. Az albacetei spanyol-orosz alighanem az utolsó erőpróba a hispániai alakulat számára a június 9-én rajtoló, 32 csapatos vb-döntő előtt, amelyre az orosz gárda nem jutott ki. Viszont a spanyolok szerint kiváló ellenfél lehet a labdarúgócsúcs kezdete előtt már csak azért is, mert hasonló jellegű futballt játszik, mint az Aragonés-csapat legerősebb világbajnoki csoportriválisa, az ukrán válogatott.

A két ország mellett Tunézia és Szaúd-Arábia van még a H betűjelű vb-négyesben. A spanyolok első ellenfele június 14-én az ukrán válogatott lesz Lipcsében. Az orosz együttes amúgy keresett partner a felkészülési szakaszban, hiszen március elsején a címvédő, és a végső győzelemre ezúttal is felettébb esélyes brazilok játszanak ellene Moszkvában.