Valér
2 °C
8 °C

Nem vizsgálják a doppinggyanús BL-döntőt

MTI
2006.01.25. 19:11
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem indít vizsgálatot az 1993-as Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban felmerült doppingvádak ügyében, mert az akkor történtek elévültek, ezért már nem lehetne megbüntetni vétkeseket.

"Jogi szakemberekkel konzultáltunk, akik úgy vélték, hogy ebben az ügyben már nem lehet vizsgálatot lefolytatni" - mondta Lars-Christer Olsson, az UEFA főtitkára. "Az elévülési idő tíz év, ez pedig már eltelt. A mérkőzés után egyébként valamennyi doppingpróba negatív eredményt hozott."

Az UEFA hétfőn még vizsgálat lefolytatását tervezte az igazság kiderítésére.

Jean-Jacques Eydelie, az Olympique Marseille volt labdarúgója szombaton azt állította a L,Equipe francia sportnapilapnak: közvetlenül az 1993-as, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták, amitől nagyon furcsán érezte magát a pályán. Állítása szerint Rudi Völler volt az egyetlen, aki nem engedte, hogy beadják neki a titkos szert, és kiabálva tiltakozott ellene. A fináléban a Marseille 1-0-ra győzött és első - eddig egyetlen - francia csapatként megnyerte a BL-t.