Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Szerencsével nyert Matthäus brazil csapata

MTI
2006.02.06. 17:06
Győzelemmel mutatkozott be a brazil Atlético Paranaense labdarúgócsapatának kispadján Lothar Mattha:us, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya. Együttese 1-0-ra győzött bajnoki mérkőzésen az Atlético Maringa ellen.

A helyi sajtó beszámolója szerint a szurkolók hatalmas ünneplésben részesítették a korábbi 150-szeres német válogatott szakembert. Az Estado de Sao Paulo című lap internetes oldala arról számolt be, hogy a tizenegy ezer fős nézőközönség igazi sztárként fogadta Matthäust, akit jobban megéljeneztek, mint a játékosokat. A tréner a nagy meleg ellenére elegánsan, nyakkendőben és rendkívül aktívan dirigálta a csapatot, alig ült a kispadon.

"A következő mérkőzéseken még jobban fogunk játszani" - nyilatkozta Matthäus, aki elismerte, hogy szerencsével szerezték meg a három pontot.

Az Atlético Paranaense nyolc találkozón szerzett tizennégy pontjával a második helyen áll csoportjában és szerdán az éllovas Rio Branco ellen lép pályára.

Matthäus megállapodása december 31-én járt le a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, január 30-án a korábban a Rapid Wien és a Partizan Beograd vezetőedzőjeként is tevékenykedő szakember 2006 végéig Brazíliába szerződött.