Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Három magyar bajnoki futballmeccs is képernyőre kerülhet

MTI
2006.02.06. 17:27
A tavaszi szezonban a Duna Televízión is láthatóak lesznek magyar élvonalbeli labdarúgó bajnoki mérkőzések - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Riskó Géza sportfőszerkesztő.

"Minden pénteken 19 órától közvetítünk egy találkozót" - mondta Riskó a távirati irodának. "Az első tavaszi fordulóból február 24-én a Zalaegerszeg-Debrecen találkozó látható majd nálunk. Ezzel régi igényt elégítünk ki. A Duna Televíziót rengeteg magyar nézi a világ legkülönbözőbb pontjain, és nézőink már nagyon várták, hogy élőben láthassanak magyar bajnoki mérkőzéseket. Mivel Amerikában és Ausztráliában is rengeteg magyar követi figyelemmel műsorainkat, a bajnoki találkozókat éjszaka megismételjük, hogy a kinti magyarok is számukra megfelelő időpontban láthassák a meccseket."

Riskó hozzátette: a jogtulajdonos RTL Klub változatlanul vasárnap délelőtt közvetít egy mérkőzést, ezenkívül szombat délután a Sport Klubon is látható lesz egy magyar bajnoki.

"A megállapodás értelmében mindig mi választunk harmadiknak, de a partnereinkkel kialakított jó viszonynak köszönhetően abban maradtunk, hogy minden csatornának jut majd komoly rangadó is. Ezenkívül hétfő este egy új, élő sportműsorral jelentkezünk, melyben látható lesz a hétvégi forduló összefoglalója is. A Dunasport Aréna műsorvezetője Knézy Jenő lesz."