Viola
-6 °C
0 °C

Szerdára elkészül a futball-Eb selejtezők programja

MTI
2006.02.13. 17:55

Kedden és szerdán Isztambulban készítik el a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, C jelű selejtezőcsoportjának programját. Az egyeztetésen Magyarországot a Magyar Labdarúgó Szövetséget(MLSZ) ideiglenesen irányító ad hoc bizottság elnöke, Kisteleki István és Berzi Sándor MLSZ-főtitkár képviseli.

"Több szakemberrel is beszéltem, emellett statisztikai elemzéseket készíttettem a korábbi selejtező sorozatokról - mondta az MTI-nek Kisteleki. - Természetesen ezek alapján megvannak az elképzeléseink arról, hogy kivel, mikor lenne jó találkozni."

A C csoportban a magyarok Görögországgal, Törökországgal, Norvégiával, Bosznia-Hercegovinával, Moldovával és Máltával küzdenek meg a továbbjutást jelentő első két helyért. A törököknek a svájciak elleni világbajnoki pótselejtező botrányos végjátéka miatt az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozaton a FIFA döntése értelmében valamennyi hazai mérkőzésüket semleges helyszínen, zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk.