Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Eltemették Dalnoki Jenőt

MTI
2006.02.13. 16:41

Hétfő kora délután, katolikus szertartás keretében, a rákospalotai köztemetőben kísérték utolsó útjára Dalnoki Jenőt, a Ferencváros labdarúgócsapatának február 4-én elhunyt olimpiai bajnok védőjét.

A gyászszertartás során beszédet mondott Vass Károly, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, Tepszics Ignác, a Ferencváros ügyvezetője, illetve a korábbi játékostársak és klubja, a Ferencvárosi TC nevében Rudas Ferenc. A temetésen félezren jelentek meg.

Az életének 74. évében távozott Dalnoki Jenőt a Ferencvárosi Torna Club, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a XV. kerületi önkormányzat is saját halottjának tekinti.

A közismerten kemény, de a sportszerűség szellemét mindig betartó balhátvéd több mint három évtizedet töltött az Üllői úton. A Ferencváros neve ezalatt több ízben változott, de ő hű maradt a csapathoz, 283 bajnoki mérkőzésen játszott. Részben emiatt is a válogatottban csak 14 alkalommal jutott szóhoz. Két olimpián szerepelt, Helsinkiben (1952), majd Rómában (1960) az arany-, illetve bronzérmes együttesben. Játékosként két (1963, 1964), edzőként egy bajnoki cím (1976) fűződik a nevéhez. Az FTC örökös bajnoka az ifjúsági válogatott kapitánya is volt. Edzői pályáját Tatabányán folytatta, majd az FTC-ben fejezte be.