Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Feljelentést tett a Pellady Invest AG

MTI
2006.02.22. 17:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felügyelő bizottságának (fb) jelentése miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Pellady Péter, az MLSZ egyik elnökjelöltjének cége, a Pellady Invest AG. A cég közleménye szerint "itt az ideje annak, hogy a nyilvánvaló törvénysértéseket hivatalos eljárás keretében vizsgálja ki az illetékes hatóság."

A Derball Kft., a Pellady Invest AG leányvállalataként Lothar Matthäus szövetségi kapitányi kinevezésekor került kapcsolatba az MLSZ-szel. A feljelentő szerint az fb-beszámolóban "a Derball Kft.-t - és ezen keresztül a Pellady Invest AG-t - olyan színben tüntették fel, mintha a törvényességet félreértelmezve, tisztességtelenül, adott esetben jogszabályokat sértő módon járt volna el az egyes jogügyletek kapcsán."

A feljelentő álláspontja szerint az MLSZ alapszabálya úgy rendelkezik, hogy a felügyelő bizottság éves ellenőrzési terv alapján dolgozik, a nyilvánosságra hozott beszámoló azonban 2003. december 9-től kezdődő eseményekre is kitér, tehát a jelentés 27 hónapnyi időszakot értékel.