Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Négy góllal nyerte a Ligakupát a Manchester

MTI
2006.02.26. 19:41
A Manchester United az 55. és 61. perc között háromszor is betalált a Wigan kapujába a labdarúgó Angol Ligakupa fináléjában és magabiztosan hódította el a trófeát.

A manchesteriek számára létfontosságú volt a győzelem, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörében csak negyedik lett a gárda, és tavaly befejezte szereplését az európai kupaporondon és az FA Kupában sincs már versenyben a gárda. Ezzel biztos, hogy a manchesteriek nem zárják komoly siker nélkül a szezont, akik 1992 után másodszor lettek Ligakupa-győztesek.

A Manchester United Ligakupa-győztesként már biztosította helyét az UEFA Kupa 2006/2007-es kiírásában. Természetesen, ha Sir Alex Ferguson együttese az első négy között végez a Premier League-ben, akkor a Bajnokok Ligájában lép majd pályára.

Az összecsapás legjobbjának a két gólt szerző Wayne Rooney-t választották.

A Wigan története során először jutott el bármely angol sorozat döntőjéig, a győzelemre azonban nem volt esélye, a manchesteriek végig irányították a találkozót.

A Ligakupában 1967 óta egy mérkőzés alapján avatnak győztest, az elmúlt harminckilenc évben soha nem volt négy gól különbség a csapatok között.

Manchester United-Wigan 4-0 (1-0)
gól: Rooney (33., 61.), Saha (55.), Ronaldo (59.)