Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Súlyos büntetést kapott a hibázó focibíró

MTI
2006.03.01. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottsága két bírót, Megyebíró Jánost és Arany Tamást is elmarasztalt a Borsodi Liga múlt hétvégi, első tavaszi fordulója után - tájékoztatta az MTI-t Puhl Sándor, a testület elnöke.

A határozat értelmében az FC Fehérvár-FTC mérkőzésen hibázott Megyebíró - aki FIFA-kerettag - csak junior, a ZTE-Debrecen összecsapáson közreműködött Arany pedig csak NB II-es találkozókat vezethet a jövőben. Megyebíró a huszadik perc környékén nem állította ki az utolsó emberként kezező fehérvári kapust, Tudort.

"A február közepén rendezett edzőtáborunkban mindenkit tájékoztattunk a követelményekről, és a szabályok be nem tartásából adódó szankciókról. A két játékvezető egyaránt hibázott az előző fordulóban, az őket érintő döntések mindaddig érvényben maradnak, amíg a szövetség elnöksége vissza nem vonja azokat" - mondta Puhl.

A szakember - aki korábban alelnöke volt az MLSZ-nek, a hétfői tisztújító közgyűlésen azonban visszalépése után nem lett tagja az elnökségnek - a távirati iroda érdeklődésére jelezte: ha az új vezetés számít a munkájára, akkor továbbra is vállalja a játékvezetői bizottság vezetését.