Auguszta
-4 °C
2 °C

Kitiltják a vb-stadionokból a digitális fényképezőégepeket

MTI
2006.03.05. 10:09
A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon nemcsak szúró- és vágó eszközöket tilos bevinni a stadionokba, hanem a bejáratoknál elveszik a videokamerákat és a mozgókép rögzítésére alkalmas digitális fényképezőgépeket is.

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint erre azért van szükség, mert így szeretnék védeni a közvetítési jogokért többmillió eurót fizető televíziós társaságok érdekeit.

"Az elkobzott kamerákat, digitális fényképezőgépeket a tulajdonos a mérkőzés után visszakapja" - mondta a szervezőbizottság egyik munkatársa. "A hátralévő időben azonban minden lehetséges fórumon tájékoztatjuk a szurkolókat arról, mit nem vihetnek magukkal a meccsekre, a jegyre is rákerül a tiltott tárgyak listája, bízunk benne, hogy a drukkerek együttműködnek velünk, és nem lesznek vitás helyzetek a beengedésnél."

A szurkolók nem vihetnek magukkal üdítőt (műanyag flakonban sem), konfettit és nagy mennyiségű papírt sem. Szintén a bejáratnál kell leadni a sporttáskákat és az esernyőket. (Utóbbira nem lesz szükség, minden stadionban fedett a lelátó.)

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft