Valér
4 °C
8 °C

Az MTK tiltakozik a pályabezárás miatt

MTI
2006.03.11. 21:02
Az MTK Budapest labdarúgócsapata közleményben tiltakozik, ám egyben elfogadja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtöki döntését, amely kimondja, hogy az egyesület nem rendezheti meg nézők előtt a DVSC-AVE Ásványvíz elleni vasárnapi bajnoki mérkőzését, valamint a rendőrség megítélése szerinti többi kiemelt kockázatú találkozót.

"Az MTK tiltakozik, hiszen a klub büszkén viseli a megtisztelő címet, mely szerint drukkerei az egyik legfegyelmezettebb, a törvényeket leginkább tiszteletben tartó szurkolótáborok közé tartoznak. Az MTK-t 118 éves fennállása óta sohasem a nézőtéri rendbontások, mintsem a színvonalas játék, s a sport magas szintű népszerűsítése jellemezte" - áll a közleményben.

A klub kiemeli azt is, hogy korábban számos hazai és nemzetközi kupamérkőzést bonyolítottak le a Hidegkúti Stadionban problémamentesen. Az MTK tiltakozik, hiszen a felszólítást követően minden tőle telhetőt megtett a hiányosságok pótlása érdekében, s a nézőtért figyelő kamerarendszer kiépítését leszámítva eleget tett a kéréseknek. Utóbbi rendszert azonban ilyen rövid idő alatt nem lehetett megfelelően kiépíteni a stadionban, ám hangsúlyoznánk, ez a rendszer Magyarországon csak nagyon kevés stadionban működik napjainkban" - írta a fővárosi klub.

Az MTK sajnálatát fejezi ki azért, hogy azok, akik miatt űzik ezt a sportot, vagyis a szurkolók nem lehetnek jelen a magyar bajnokság egyik legkiemelkedőbb mérkőzésén.